Followers

Monday, October 12, 2015

ASSALAMUALAIKUM...I'M BACK...

Assalamualaikum semua rakan-rakan blogger....

Terasa lama sungguh tak update blog nie..maklum lah..baby boy dah makin membesar..di tambah pula dengan kelasakannya sekarang, memang x cukup masa nak pegang komputer..

Di harap rakan2 semua masih sudilah melayari blog saya nie..hihi..Banyak resepi yang ingin saya kongsikan dengan anda semua sebenarnya..Nanti saya akan masukkan satu-satu ye..

Pada rakan2 yang follow blog saya, terima kasih diucapkan..In Sha Allah, nanti saya follow blog anda balik..

Kebelakangan nie kejadian culik kanak-kanak semakin membimbangkan..nak bawak anak-anak keluar jalan-jalan pun jadi fobia...kat area Manjung nie pernah ada orang cuba bukak pintu keta yang ada budak semasa tunggu ayah dia bayar tiket parking...Nasib baik la dorang kunci pintu tu...
Kejadian di kajang baru-baru nie pun sama...tengah sembang-sembang je diorang buat kerja...Aduh!! Ssemakin membahayakan la sekarang...

Sekarang nie memang sentiasa kena perhatikan anak-anak...mata tak boleh lepas dari memandang diorang...jangan nanti kita pula menyesal di kemudian hari...

Sebagai langkah keselamatan, saya beli la baby stroller baru untuk anak teruna tu...Yang dia guna sebelum nie kakak dia punya..dah agak usang dan kurang safetynya...Untuk keselamatan anak-anak dalam dunia yang semakin mencabar nie...

Banyak tempat juga pusing-pusing dan survey harga yang berpatutan dengan kualiti agak tahan lama..akhirnya dapat juga dengan harga RM298.90 di pasaraya Aeon. Memang sangat berpuas hati lah..hihi...


Penyimpanan yang menjimatkan ruang bonet kereta

Saya rasa cukup setakat ini dulu entri saya kali nie..In Sha Allah...entri saya yang akan datang, resepi kuih tradisional orang kampung saya...tunggu ye...




4 comments:

  1. Senang ada strawller ni...tak berat nak dukung sambil jalan-jalan

    ReplyDelete
  2. Welcome back.
    Rasanya akan ada lebih dari satu stroller bila anak dah lebih dari sorang nanti bercakap berdasarkan pengalaman ngeh! ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
  3. memang senang ada baby stroller nie...tak penat terkejar2 dia je..nak tidor pun senang...

    ReplyDelete
  4. betulla.. isu tu skrang berleluasa.. bukan kata baby ke budak kecil orang dewasa pun.. kena always hati2..

    ReplyDelete